Må lederkollegaen bagtale en kommende kollega?

UGENS DILEMMA: I en ansættelsesproces ender du og en lederkollega med at måtte nøjes med jeres anden bedste kandidat til jobbet – og det får den nyansattes kommende kolleger at vide af din lederkollega. Sladrer du til jeres fælles chef, eller lader du sagen passere?

Foto: ANNETT BRUHN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du er teamchef i en kommunikationsvirksomhed, som arbejder projektorienteret. Du har netop haft ansættelsessamtaler til en ledig stilling som konsulent. Konsulenten skal referere til dig, men kommer også til at løse opgaver for din kollega, Ulrik. Ulrik deltog derfor i ansættelsessamtalerne sammen med dig og et par medarbejdere fra henholdsvis Ulriks og dit team.

I var helt enige om at tilbyde Lise jobbet, da hun efter jeres opfattelse, var klart den bedst kvalificerede. Desværre er Lise nu sprunget fra, da hun fik et godt tilbud fra en anden virksomhed. Det ærgrer jer, men I har nu besluttet jer for i stedet at ansætte Hans, som var jeres anden prioritet.
Både du og Ulrik syntes på ingen måde, at Hans nåede Lise til sokkeholderne, men er enige om, at I bliver nødt til at gøre forsøget.

Det er nu gået op for dig, at Ulrik på et internt møde, hvor blandt andet flere af Hans’ kommende kolleger var til stede, har sagt, at Hans jo kun ”var den næstbedste kandidat.”

Kilde: Lederne / www.lederne.dk