Må de ansatte stemme om dig?

UGENS DILEMMA: En af dine ansatte, som tydeligvis ikke er begejstret for dig som leder, har startet en afstemning på intranettet, hvor kollegerne kan stemme om dine lederevner. Lukker du øjnene for initiativet, eller giver du straks bagmanden en advarsel?

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du er på andet år ansat som leder for 16 medarbejdere i et rekrutteringsfirma. Du blev ansat til at løfte kvaliteten af det udførte arbejde, så I kan leve op til jeres vision om at være ”erhvervslivets foretrukne rekrutteringsbureau”.


Blandt medarbejderne er der en ”hård kerne” på fem personer, som – ”anført” af den dygtige og erfarne medarbejder Klaus - fra starten af har givet dig kamp til stregen og udfordret dig som leder. Du og Klaus har haft en heftig meningsudveksling om formuleringen af flere af de standard-breve, som I sender til jeres virksomhedskunder.

Du fornemmer, at Klaus har orienteret sine kolleger om hans kontrovers med dig. Det er desuden kommet dig for øre, at Klaus har taget initiativ til at lave en lukket afstemning på jeres intranet for medarbejderne i afdelingen om dig som leder.

Hvad gør du?