Lyver du om din løn?

UGENS DILEMMA: Med de årlige lønforhandlinger får du ikke en lønstigning, men får tværtimod hugget en del af din løn. Fortæller du det åbent til dine kolleger, eller stikker du en hvid løgn for ikke at tabe ansigt?

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du er teamleder i et realkreditinstitut. Omgangstonen er uformel, og I taler normalt åbent om blandt andet jeres respektive lønforhold. De senere år har virksomheden ført en noget tilbageholdende lønpolitik, som har betydet, at der kun er givet moderate lønstigninger.

Den årlige lønforhandling er netop overstået. Nogle er steget en smule, andre, herunder dig selv, er blevet sat ned i løn. Din lønnedgang på 3.000 kroner om måneden har din chef begrundet med, at det har været nødvendigt at omlægge dine arbejdsopgaver, så du får ansvaret for færre udviklingsopgaver. Du er utilfreds med resultatet af lønforhandlingen og føler nu, at din chef ikke længere anerkender dit arbejde.

Du går stille med dørene og har umiddelbart ikke lyst til at lade dine kolleger vide, at du er gået ned i løn, men du ved, at sandsynligheden for at dine kolleger vil spørge ind til din lønforhandling er stor. Du overvejer nu, hvordan du skal håndtere situationen.

Kilde: Lederne / www.lederne.dk