Lystyachtejere - hold jer fra Italien!

Store chancer for, at skattevæsenet kikker op over rælingen i sommerferien.

Der advares nu mod at gæste italiensk farvand til sommer, hvis man ankommer i lystyacht. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Her kommer en advarsel til alle ejere af store lystyachter: Hold jer væk fra Italien!

Juridiske rådgivere beder nu deres klienter, hvoraf 90 procent har luksusyachten registreret på Cayman Islands, om at undgå italienske havne i sommerferien. Ellers er der nemlig stor risiko for, at det italienske skattepoliti kikker op over rælingen.

    Læs også: Hvem har den største yacht?

Guardia di Finanza beslaglagde ifølge finansavisen Financial Times i sidste uge den 63 meter lange Force Blue, som ejes af magnaten Flavio Briatore ud for kysten ved La Spezia i det nordvestlige Italien. Dermed blev hans kone, der er model, og barn nødt til at forlade deres flydende hjem.

Flavio Briatore anklages for at have undraget skattevæsenet fire millioner euro (29,7 millioner kroner) i ubetalt moms og 800.000 euro (5,9 millioner kroner) for brændstof.

Tre sager efterforskes

Politiet bekræfter over for avisen, at endnu tre sager efterforskes.

Mange lystyachtejere chartrer de dyre yachter til sig selv eller andre for at nedbringe det beløb, som de skal betale skat af. Det sker ofte gennem selskaber, der er indregistreret på De Britiske Jomfruøer.

    Læs også: 691 millioner kroner for verdens dyreste yacht

»Italien risikerer at skræmme den lukrative yachtforretning væk, som må give betydelig værdi for det lokale erhvervsliv,« mener Quentin Bargate, ledende partner i det londonske advokatfirma Bargate Murray.