Lystsejlere sejler ulovligt på Øresund

To ud af tre speedbåde og motorjoller sejler ulovligt i Øresund. Det viser to razziaer, som politi og marianehjemmeværnsfolk gennemførte i weekenden.

Ud af 48 kontrollerede motorjoller og speedbåde herskede der lovløse tilstande om bord på de 30, skriver Helsingør Dagblad.

Sagerne fordeler sig på ét tilfælde af spiritussejlads, som koster en nettomånedsløn i bøde. 13 sejlede uden at have motorbådscertifikatet med sig, mens syv sejlere slet ikke havde erhvervet sig ret til at føre speedbåd. Det koster 3.000 kroner i bøde.

Seks havde ikke det fornødne antal redningsveste om bord - pris: 600 kroner per manglende vest. Én person fik bøde (1.500 kroner) for at sejle på vandscooter, mens der var bøder til to sejlere, som planede for tæt på kysten udfor henholdsvis Snekkersten og Hornbæk.

Weekendens razziaer er et resultat af et nyt, formaliseret samarbejde mellem Nordsjællands Politi og Marinehjemmeværnet . Og de mange lovovertrædere bekymrer politiet.

- Det er jo nedslående, at sejlerne ikke sørger bedre for at have de grundlæggende ting i orden før de stævner ud, siger indsatsleder på sundaktionerne, vicepolitikommissær Finn Janniche fra Nordsjællands Politi til Helsingør Dagblad.

- Derfor er vi glade for at have fået det nye samarbejde med Marinehjemmeværnet i stand, så vi kan foretage jævnlige razziaer til havs, fortsatte Finn Janniche , som er specialuddannet til politiaktioner på vandet.

Med om bord på Marinehjæmmeværnets gummijolle, som hører til Marinehjemmeværnets skib Apollo, med fast havn i Helsingør, er to politifolk og to repræsentant for Marinehjemmeværnet, med premierløjtnant Mogens Brandborg som skipper.

Ved lørdagens razzia var det første fartøj i kikkerten allerede inden, gummibåden nåede ud af havnen.

Kilde: Helsingør Dagblad