Luksuskonge skifter til sin gamle nabo

Den erfarne forretningsmand Ulrik Garde Due har stået i spidsen for nogle af verdens største luksusbrands og også for danske Georg Jensen. Nu skal han styre Fiskars' "Living business unit", som blandt andet ejer Royal Copenhagen.

Ulrik Garde Due, kommende direktør for Fiskars' såkaldte »Living business unit«. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han var både inde over shipping- og olieindustrien, inden han forelskede sig i luksus.

Indtil 2013 var Ulrik Garde Due administrerende direktør for Georg Jensen, og nu indtager han en stilling som direktør for Fiskars' såkaldte »Living business unit«, som blandt andet ejer Royal Copenhagen.

Og den nye direktør glæder sig til at stemple ind hos sin nye arbejdsgiver.

»Fiskars har en stærk portefølje af ikoniske brands og en klar global ambition. Jeg ser meget frem til at begynde,« lyder det fra Ulrik Garde Due. Også den administrerende direktør for den finske virksomhed, Kari Kauniskangas, ser frem til at arbejde sammen med danskeren.

»Hans omfattende erfaring inden for luksusbrands, hans beviste forretningsevner og hans baggrund hos nogle af verdens største brands kommer til at styrke vores position på markedet,« siger hun.

Mere end 25 års luksuserfaring

Når Ulrik Garde Due besøger Royal Copenhagens butik på Strøget i København, er det ikke ukendt terræn for ham. Butikkens nabo er således en Georg Jensen-butik, virksomheden hvor han var administrerende direktør i fem år.

Men den erfarne forretningsmand har også arbejdet for blandt andre Burberry og Celine, og han har mere end 25 års erfaring inden for luksusbrands.

Ulrik Garde Due er vokset op i Charlottenlund, men han har boet og arbejdet flere steder i verden.

Blandt andet rykkede han som ganske ung til Paris, hvor han arbejdede i olieindustrien, inden byernes by for alvor fik vakt hans interesse for mode og luksus. Siden har han ikke set sig tilbage.