Luksus-auktionshus under pres

Salget af millionkunst, fede biler og dyr vin er styrtdykket, og det betyder, at det velrenommerede britiske auktionshus Christie’s må sige farvel til godt 800 medarbejdere.

Det britiske auktionshus Christie's er ikke alene i nøden. Herhjemme meddelte Bruun Rasmussen Kunstauktioner (billedet), at man må sige farvel til hver femte ansatte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Siden aktierkurserne verden over begyndte at styrtdykke har investeringsrådgiverne haft travlt med at udråbe kunst og vin som gode investeringsmuligheder. Men der er åbenbart ikke mange, der lytter.

Hvert fald har det britiske auktionshus Christie’s der lever af at sælge kunst, vin og biler i verdensklassen svært ved at få varerne ud af døren. Derfor må auktionshuset nu afskedige godt 800 ansatte. Det skriver Times Online.

Christie’s venter at salget vil fortsætte med at falde mellem 20 og 30 procent, og derfor har man besluttet at sige farvel til 20 procent af de ansatte. Det britiske auktionshus er dog ikke alene i nøden.

Christie’s amerikanske afdeling, der har til huse i New York måtte for nylig fyre 80 medarbejdere, og herhjemme meddelte Bruun Rasmussen Kunstauktioner, at man må sige farvel til hver femte ansatte.

Omsætningen har dog ikke været helt i bund hos Christie’s. Auktionshuset solgte sidste år et kunstværk af Lucian Freud til den nette sum af 33 millioner dollars, og det skulle da gerne skæppe lidt i kassen.