Lønkaos rammer 5.500 ansatte i Københavns Kommune

5.500 ansatte i Københavns Kommunes hjemmepleje og på plejehjemmene har i over et halvt år ikke kunnet overskue deres lønsedler, fordi de har været behæftet med myriader af fejl.

Foto: Casper Christoffersen. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

For omkring 5.500 ansatte i Københavns Kommunes hjemmepleje og på plejehjemmene har situationen i et halvt år været, at de ikke har kunnet overskue deres månedlige lønsedler, fordi de har været fulde af fejl, skriver Politiken.

I nogle måneder er der blevet udbetalt for meget og i andre måneder har de skullet betale tilbage.

Palle Nielsen, der er formand for fagorganisationen FOAs social- og sundhedsgruppe i hovedstaden, kalder situationen helt uoverskuelig.

Hans vurdering er, at syv ud af ti medarbejdere ikke har fået den rigtige løn siden foråret, og hans FOA-afdeling har nu bedt hovedforbundet tage initiativ til, at kommunen bliver indklaget for overenskomstbrud.

»Medlemmernes og fagforeningernes tålmodighed er slippet op. Nu må kommunen erkende, at den ikke har levet op til sine overenskomstmæssige forpligtelser og har valgt at lægge hele lønsystemet drastisk om uden at teste det først,« siger Palle Nielsen.

Problemerne er opstået i forbindelse med overgangen fra et IT-system til et andet. Et gammelt arbejdstids- og vagtplanssystem fra Kommunedata (KMD) er blevet udfaset til fordel for et nyt, og i den forbindelse er der sket forkert udbetaling af tillæg samt afspadseringstimer.

Direktør for Koncernservice i Københavns Kommune Kasper Schmidt beklager, at problemerne har berørt så mange, og at det har stået på så længe. Han forsikrer, at KMD har rettet de fleste fejl, så der nu er under 100 ansatte tilbage med problemfyldte lønudbetalinger. De fejl vil blive rettet med novemberlønnen, skriver Politiken.