Løkke: Overenskomsterne vil sikre fortsat økonomisk fremgang

Statsministeren glæder sig over den nye overenskomst og erklærer sig stolt over forhandlingerne mellem arbejdsgiverne og lønmodtagerne.

Lars Løkke Rasmussen (V) glæder sig over den nye overenskomstaftale for over en halv mio. danskere i det private erhvervsliv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

En halv mio. danske lønmodtagere i den private sektor har i dag fået ny overenskomst. I dagene op til afstemningen var der en smule spænding om resultatet, men i sidste ende stemte 57 pct. af medlemmerne i LO for overenskomsten. På Slotsholmen noterer man med glæde, at der er kommet en aftale mellem arbejdsmarkedets parter. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udtaler:

»Tillykke til arbejdsmarkedets parter på det private område med, at overenskomsterne for de næste tre år nu er på plads. Overenskomsterne er med til at sikre fortsat økonomisk fremgang,« siger han.

De seneste dage har flere medier skrevet om risikoen for en storkonflikt, hvis ikke Dansk Arbejdsgiverforening og LO kunne enes om en aftale. Som bekendt kunne man nå til enighed uden at gå i konflikt.

»Det er lidt højtideligt hver gang, »den danske model« leverer. Man kan ikke undgå at blive en lille smule stolt på vores lands vegne, fordi arbejdsmarkedets parter udkæmper deres kampe fredeligt ved forhandlingsbordet, og efterfølgende på bedste demokratiske vis hører deres medlemmer,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Internt i LO var der dog splittelse blandt medlemsorganisationerne, idet det største medlemsforbund, 3F, stemte klart nej til overenskomsten. Dette blev dog mere end opvejet af, at mange små forbund samt de to næststørste, HK og Dansk Metal, stemte endnu klarere ja.