LO vil oprette center for anstændigt arbejde

Sager om dårlige arbejdsforhold for immigranter i Danmark har fået LO Hovedstaden til at anmode om et center for immigration og anstændigt arbejde i København.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LO Hovedstaden melder lørdag ud, at man vil arbejde for, at der oprettes et center for immigration og anstændigt arbejde i København. Udmeldingen kommer blandt andet efter de mange sager om dårlige arbejdsforhold ved metrobyggeriet i København.

Det skriver formanden for LO Hovedstaden, Peter Kay Mortensen, på organisationens hjemmeside.

Centret skal fungere ved effektivt at give information om det danske arbejdsmarked til både immigranter og midlertidige udstationerede medarbejdere i hovedstadsområdet.

»Vi står over for flere store anlægsprojekter her i hovedstadsområdet, og det vil utvivlsomt betyde flere udstationerede medarbejdere og der vil også i den forbindelse komme flere immigranter. Derfor er det vigtigt at sikre en ordentlig information, der er mere rettet mod den enkelte som medarbejder på en arbejdsplads,« skriver Peter Kay Mortensen, der videre oplyser, at idéen kommer fra Berlin, hvor der er etableret et lignende center, hvor immigranter og udstationerede kan rette henvendelse og få hjælp og oplysninger om rettigheder og sociale forhold.

Og Peter Kay Mortensen mener, at Danmark kan lære meget fra de tyske naboer:

»Vi vil på alle måder beskytte lønmodtagernes rettigheder her i Danmark. Den danske model er ikke tilstrækkelig til at sikre rettighederne. Det vi oplever er, at lønmodtagernes rettigheder undertrykkes konstant, både fra politikere og arbejdsgivere,« skriver han og fortsætter:

»Vi vil nu rette henvendelse til både beskæftigelsesministeriet, Københavns Kommune og Region Hovedstaden for at drøfte mulighederne for at opbygge et sådan center, som bør placeres i fagligt regi. Vi følger i tæt samarbejde med vores tyske kollegaer deres projekt. Fagbevægelsen vil i samme forbindelse arbejde for at vi får større adgang til de kommende byggepladser så vi kan få kontakt til de ansatte,« oplyser Peter Kay Mortensen.