LO raser: Vanvittigt at spare massivt på Arbejdstilsynet

Bliver regeringens finanslovforslag vedtaget, som det ser ud nu, skal 140 medarbejdere i Arbejdstilsynet fyres.

»Det er fuldstændigt vanvittigt. Det er jo den helt forkerte vej at gå, når vi kræver af folk, at de skal blive længere på arbejdsmarkedet. Det kan man jo ikke, når man samtidig fjerner de indsatser, der skal sætte dem i stand til at holde til arbejdet så længe, som man gerne vil have,« siger Lizette Risgaard, næstformand i LO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skal spares massivt i Arbejdstilsynet, hvis regeringens finanslovforslag bliver vedtaget, og det vækker bekymring i fagforeningernes hovedorganisation LO. Det skriver Avisen.dk.

Det vil blandt andet ramme indsatsen mod nedslidning på arbejdsmarkedet, som skulle få danskerne til at blive længere på arbejdsmarkedet.

»Det er fuldstændigt vanvittigt. Det er jo den helt forkerte vej at gå, når vi kræver af folk, at de skal blive længere på arbejdsmarkedet. Det kan man jo ikke, når man samtidig fjerner de indsatser, der skal sætte dem i stand til at holde til arbejdet så længe, som man gerne vil have,« siger Lizette Risgaard, næstformand i LO, til Avisen.dk

Med regeringens finanslov skal der ifølge Arbejdstilsynet nedlægges 140 stillinger ved årsskiftet, hvilket svarer til, at hver femte medarbejder bliver fyret.

Socialdemokraterne er også bekymret over udsigten til nedskæringer på området. Lennart Damsbo-Andersen (S), som er medlem af Beskæftigelsesudvalget for Socialdemokraterne, er ikke i tvivl om, at så mange nedlagte stillinger i Arbejdstilsynet vil føre til et dårligere arbejdsmiljø for danskerne.

Samme melding kommer fra SF, hvor beskæftigelsesordfører Karsten Hønge (SF) udtaler, at »det er fuldstændig skudt i hovedet«.

Dansk Folkeparti derimod mener, det er for tidligt at male fanden på væggen. Måske har Venstre bud på tiltag, der skal kompensere for nedskæringerne, pointerer beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted (DF).