LO-boss: Vi puster ikke til strejkelysten

LO-formand Harald Børsting afviser, at onsdagens stormøde kan puste til strejkelysten hos hans medlemmer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens 3000 tillidsfolk fra hele landet onsdag mødes i Odense for at lufte deres vrede mod regeringens planer om afskaffelse af efterlønnen, vokser rygterne om en strejke torsdag.

Også LO-formand Harald Børsting har hørt strejkerygterne. Han afviser dog, at onsdagens stormøde kan være med til at puste til strejkelysten hos hans medlemmer.

- Jeg aner ikke noget om det, men jeg tænker, at det er også udtryk for en stor frustration og vrede.

- Fra min stol skal jeg selvfølgelig sige, at det er i strid med de aftaler, vi har, men omvendt er jeg nødt til at se i øjnene, at der er nogle, der virkelig føler sig frustrerede, siger Harald Børsting.

Han understreger, at LO på enhver måde tager afstand fra en strejke torsdag.

Mandag kunne Ekstra Bladet fortælle, at transportarbejderne er så rasende, at de planlægger en landsdækkende strejke torsdag, der ventes at lamme bustrafikken i landets store byer, ligesom bagagehåndteringen i lufthavnen i Kastrup bliver ramt.

Strejkerygterne har fået Dansk Industris viceadministrerende direktør Kim Graugaard til i et brev til sine medlemmer at advare om, at en strejke torsdag kan ramme virksomheder i transportbranchen.

- Der er ikke kendskab til, at konflikten kan spredes til andre områder, men det kan ikke udelukkes, at LO's planlagte stormøde i Odense onsdag kan risikere at optrappe konfliktrisikoen yderligere, skriver DI-direktøren i brevet, som dagbladet Børsen er kommet i besiddelse af.

Stormødet i Odense begynder 12.30 og varer hele eftermiddagen.

/ritzau/