Liveblog: Sådan var Stein Baggers første dag i retten

Berlingske Business' Christina Nordvang Jensen følger retssagen mod den allerede svindeldømte Stein Bagger.

Stein Bagger blev mandag afhørt i en ny sag, hvor han er tiltalt for underslæb i forbindelse med at have solgt to lastbiler, der ellers var leaset til Leasing Fyn. Fredag var han i retten igen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

Stein Bagger er i dag blevet afhørt i en ny sag, hvor han er tiltalt for underslæb i forbindelse med at have solgt to lastbiler, der ellers var leaset til Leasing Fyn.

Derudover mener Bagmandspolitiet, at han har fungeret som direktør i firmaet Dansk Selfstorage under sin afsoning, selv om han er fradømt retten til at drive eller stifte en ny virksomhed. Under afhøringen i dag kom det blandt andet frem, at det var René Andersen, der krævede, at Stein Bagger skulle i praktik under dæknavnet Steen Bech. René Andersen begrundede det med, at det var for at undgå at få en mediestorm efter sig. 

René Andersen er direktør i Dansk Selfstorage og er tiltalt for underslæb og for at have ladet Stein Bagger fungere som leder i firmaet. Flere gange under afhøringen af René Andersen pointerede han, at Stein Bagger ikke på noget tidspunkt har haft en ledende rolle. René Andersen har stået for grundideerne, og så har Stein Bagger ført dem ud i livet. Afhøringen af Stein Bagger nåede kun at stå på i en time i dag. Den vil derfor fortsætte på fredag, hvor Berlingske Business igen sidder klar til at dække det. 

Det var planen, at retssagen skulle vare fire dage og afsluttes den 29. november. Men fordi tidsplanen er skredet forventes der først at komme en afgørelse engang i det nye år. Enten februar eller marts. Det er problematisk for Stein Bagger, fordi det betyder, at hans prøveløsladelse vil blive rykket, pointerede hans advokat Anders Nemeth.