Lettet Stein Bagger forstår mistroen

Den bedrageridømte Stein Bagger er glad for, at han i går blev frifundet i en ny retssag. Anklagerne, der førte til sigtelsen, kommer dog ikke bag på ham.

Stein Bagger ønsker sig mest af alt ro oven på den foreløbigt afsluttede retssag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Med det møg, jeg har lavet, må man forvente at blive kigget efter i kortene. Jeg vil ikke stille mig op og være frustreret over, at folk har den mistro,« siger Stein Bagger til Børsen.

Stein Bagger er tydeligvis ikke overrasket over, at han har været mistænkt for at stå bag virksomhedsstyring og underslæb i den retssag mod ham og Rene Andersen fra Dansk-Selfstorage.dk, som torsdag blev afsluttet med en komplet frifindelse til Bagger og en dom for underslæb og skyldnersvig til Rene Andersen.

Det skriver Børsen, der har haft et telefoninterview med den tidligere IT Factory-direktør, der i øjeblikket afsoner sin bedrageridom i Jyderup Statsfængsel.

Stein Bagger forstår, at hans blakkede fortid i IT Factory har konsekvenser. Til avisen svarer han ja til spørgsmålet om, hvorvidt han føler sig urimeligt behandlet, men »det var også en urimelig forbrydelse, jeg lavede.«

Han tilkendegiver, at han mest af alt nu ønsker ro til at genskabe sig en almindelig tilværelse.

Men det kan blive svært, for retssagen er ikke nødvendigvis afsluttet. Bagmandspolitiets anklager Malene Rysgaard har endnu ikke taget stilling til, om hun vil anke rettens afgørelse. Hvis anklagemyndigheden vælger at anke, kan Stein Bagger forvente sig en ny tur gennem retssystemet og mediemøllen.

Og juraprofessor Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet kalder det over for Børsen godt, hvis man får testet rettens præmis om, at Stein Bagger som praktikant i så lille en virksomhed som Dansk-Selfstorage.dk næppe kunne undgå at udføre opgaver på lederniveau, højere oppe i retssystemet.

»Lige den del af præmisserne lyder som om, den ikke er skrevet med helt spids pen. Man kan ikke sige, at fordi det er et lille firma, så er det i orden, at man udfører ledelsesopgaver, når man som Stein Bagger er rettighedsfrakendt,« siger han.