Lesbiske kan snart få fædreorlov

Lesbiske mødre kan efter al sandsynlighed danse glædesdans rundt om vuggen efter næste folketingsvalg. Da vil der nemlig med Ny Alliance i Folketinget være flertal for at ligestille lesbiske mødre med andre forældre.

Det betyder, at de - det vil sige 'medmoren' - får ret til to ugers betalt fædreorlov i forbindelse med barnets fødsel og ret til omsorgsdage, skriver metroXpress.

De radikale fremsatte sidste år beslutningsforslag om at ligestille homoseksuelle forældre med heteroseksuelle. Det blev ikke til noget, da et VKO-flertal sagde nej.

Men efter et valg vil VKO-blokken ifølge alle aktuelle meningsmålinger miste sit flertal, og dermed er der banet vej for, at Enhedslisten, SF, Socialdemokraterne, de radikale og tungen på vægtskålen, Ny Alliance, kan stemme forslaget igennem.

Selv om Ny Alliance endnu ikke er klar med et partiprogram, tøver medstifter af partiet Anders Samuelsen nemlig ikke med at give forslaget fuld opbakning.

»Det vil vi selvfølgelig stemme for, da vi går ind for fuld ligestilling. Vi skal som politikere ikke være smagsdommere over, hvordan folk lever sammen, men sikre, at grund­rettigheder gælder alle uanset seksuel orientering,« siger han og tilføjer:

»Desuden har Folketinget vedtaget, at lesbiske kan blive kunstigt befrugtet, og så giver det altså ikke mening ikke at ville give dem de samme rettigheder som andre forældre.

I Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske kan retspolitisk talsmand Søren Laursen ikke skjule sin begejstring.

»Det er jo herligt. Det vil gøre vores medlemmer rigtig glade. Der har været en historisk tendens til, at de borgerlige partier har været fod-slæbende på det her område. Derfor er det dejligt at se, at borgerlige vælgere nu har mulighed for at stemme på politikere, der fører en an-stændig politik i forhold til alle børnefamilier.«

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra familieminister Carina Christensen (K).

Kilde: metroXpress