Lennon-briller til salg for skyhøjt beløb

En gaveudveksling i 1966 mellem John Lennon og japaneren Junishi Yore kan nu blive til en ganske god forretning for en amerikansk samler, der har fået fingrene i Lennons gave til Yore: Et par solbriller.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Solbrillerne er på auktion på det britiske website www.991.com, og ifølge BBC News er prisen oppe på omkring 750.000 pund eller godt otte millioner danske kroner.

John Lennon forærede de nu attraktive solbriller til japaneren Junishi Yore, da Beatles var på turné i Japan i 1966, og Junishi Yore var tolk for bandet. De to blev ganske gode venner, og da de skulle tage afsked, udvekslede de gaver efter japansk tradition, skriver BBC News. Og Lennon gav altså sine solbriller væk, mens Yore forærede Lennon to kopper.

Brillerne er blevet sat på auktion af en amerikansk samler, fortæller salgsdirektør for 991.com, John Warner. Interessen har været enorm.

”Interessen har været fænomenal. Vi er blevet kimet ned,” siger John Warner til BBC News, der ikke tør spå om, hvor høj prisen kan ende med at blive.

Især amerikanske og japanske købere har været ivrige, men hvem der ender med at få brillerne, vides først efter tirsdag den 31. juli, hvor auktionen slutter.