Ledigheden falder – undtagen hos akademikerne

Nye ledighedstal fra Akademikerne viser, at ledigheden fortsat stiger blandt akademikere.

Foto: Thomas Lekfeldt. Ifølge nye ledighedstal fra Akademikerne står flere og flere akademikere står i kø på landets jobcentre, og ledigheden stiger også blandt de dimitterende.
Læs mere
Fold sammen

Selvom beskæftigelsen generelt stiger og det seneste år har gjort det med 30.000 personer, findes der alligevel nogle brancher, hvor ledigheden stiger.

En af dem er blandt akademikernes, hvor nye ledighedstal fra Akademikerne viser, ledigheden steg fra marts til april.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Sæsonkorrigeret steg den samlede bruttoledighed for akademikere med 304 personer fra marts til april, således den nu er på 11.638 personer, hvilket svarer til en ledighedsprocent på 4,2. Dimittendledigheden steg også og var i april i år oppe på 27,3 pct.

Mangel på specialiseret arbejdskraft bliver ofte fremhævet som en årsag til, at Danmark kan risikere at misse det spirende opsving, der er på vej. Derfor mener Akademikerne ikke, at der fra politisk side bliver gjort nok for at hjælpe de nyuddannede ud i virksomhederne.

Der tales fra mange sider om, at der mangler specialiseret arbejdskraft, hvilket Berlingske Business også omtalte i går, hvor tillidsmænd i Dansk Metal blandt andet fremhævede manglen på smede.

Ifølge akademikerne kan en løsning være, at ledige akademikere får mulighed for at tage en del af deres dagpenge med ud i virksomhederne via en erhvervsstøtteordning, hvor virksomhederne betaler minimum 25.000 kr. i løn og får halvdelen dækket af staten, som finansieres af de dagpenge, som de ledige ellers skulle have haft.