Lederudvikling»on-the-job«

Peter Bjørnskov-Johansen er tiltrådt som Senior Vice President for Global Marketing and Business Development hos GN ReSound, en del af GN Store Nord-koncernen. Han kommer fra en stilling i Kina som General Manager og Head of Asia Pacific for ALK-Abelló A/S.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

§Hvilke forventninger har du til dit nye job?

Jeg ser frem til og forventer at arbejde en masse med en organisation og et marked i forandring. GN ReSound har drevet en ny teknologi på banen, som der er masser af perspektiver i. Jeg ser frem til at være med til at styrke vores evne til at drive dette fremad på en effektiv, fokuseret facon.

§Hvilke overvejelser har du gjort dig i forbindelse med dit skifte? Hvad bliver anderledes?

I pharmabranchen er et produkts livscyklus fra vugge til grav meget lang. Jeg skal nu styre den globale markedsføring og forretningsudvikling i et marked for høreapparater, hvor livscyklus er seriøst kortere. Så jeg forventer kortere beslutningsprocesser og højere tempo. Den omstillingsproces ser jeg frem til.

§Hvad har været den røde tråd i din karriere?

At arbejde internationalt inden for salg og markeds- føring har været normen for mig. Jeg tror, det er fair at sige, at jeg i udpræget grad er lederudviklet »on-the-job«. En karriereplan har jeg aldrig haft. Jeg har spejlet mig i andre gode ledere og nydt at få teams til at lykkes med at nå de rette mål.

§Hvad er din uddannelse, og hvordan ser du sammenhængen mellem din uddannelses- baggrund og dit nye job?

Jeg er cand.merc i International Business fra CBS fra 1997. At skabe og have muligheden for at arbejde inden for salg og marketing på såvel strategisk som operationelt niveau har altid været vigtigt for mig. Det har sidenhen afspejlet sig i alle de job, jeg har haft.

§Hvad ser du selv som de største udfordringer i din nye stilling?

GN ReSound’s innovation og vækst-strategi leverer varen. Det skal vi fortsætte med, hvilket i sig selv er en udfordring.