Lederen skal interessere sig for primadonnaen

/Arkiv/ Fold sammen
Læs mere

I sidste uges dilemma, der har været til afstemning på business.dk, var lederen Niels i tvivl om, hvad han skulle stille op med sin superdygtige og hårdtarbejdende medarbejder, Søren, som kun vil påtage sig de spændende opgaver og ikke tøver med at kritisere Niels’ dispositioner. Niels vil kun meget vanskeligt kunne undvære sin erfarne medarbejder, men han ved også, at Søren er blevet en belastning for både teamet og ham selv.

Niels kan ikke vide, hvad der ligger bag Sørens adfærd, siger ledelsesrådgiver hos Lederne Bjarne Henning Jensen. Han mener derfor, at Niels bør være nysgerrig på, om Søren har nogle pointer omkring hans ledelse, som også teamet er enige i.

»Det er ikke til at vide, om Søren er en kræsen medarbejder, eller om hans adfærd måske afspejler nogle mangler i Niels’ ledelsesstil. Niels bør derfor interessere sig for, hvad der ligger til grund for Sørens opførsel og afklare, om han har en medarbejder, der for eksempel blot savner udfordringer og retning«, siger Bjarne Henning Jensen.

Han anbefaler derfor løsning nummer 3, hvor Niels kalder teamet til møde med emner som samarbejde og arbejdsfordeling på dagsordenen.

»Viser det sig, at Søren ikke rigtigt vil samarbejde, må Niels enten hjælpe ham videre til et andet job eller sikre sig, at Søren fokuserer på områder, hvor han bidrager mest, men stadig også få ham til at se en interesse i at være del af en velfungerende afdeling«, siger Bjarne Henning Jensen.