Ledere kræver intensive og korte kurser

På to år er der sket mere end en fordobling i antallet af deltagere på det endags kursusforløb MasterClass.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sidste år foretog Ledernes KompetenceCenter en undersøgelse, der viste præcis, hvad man nu kan se den konkrete effekt af: Ledere ønsker korte, intensive kursusforløb.

Da Ledernes KompetenceCenter sidste år udbød deres endags Master Classes inden for eksempelvis strategiudvikling og personlig kommunikation, meldte 92 ledere sig til. I år har 211 på nuværende tidspunkt deltaget – et tal som, ifølge Ledernes KompetenceCenter, vil stige til omkring 250 i år.

»De korte Master Classes imødekommer den travle og erfarne leder, som kan afsætte kort tid til at få den mest væsentlige viden inden for et område. De ledere, der har travlt, vælger noget, de kan overskue, og der passer det godt med én dag. Vælger man for eksempel strategiudvikling, kan man sagtens komme langt på en undervisningsdag, for det kan være, at du er leder på højt niveau og har arbejdet med strategi i mange år, men blot har brug for nye input og redskaber, der kan kvalitetssikre strategiprocessen,« siger Krister Ekström, der er direktør i Ledernes KompetenceCenter.

Ledernes endags Master Classes er ifølge Krister Ekström lagt an på at give indsigt, teknikker og værktøjer, som den enkelte leder kan anvende direkte i jobbet næste dag.

»Allerede dagen efter kan du arbejde med den metode, du har lært, så kurset giver værdi med det samme,« understreger Krister Ekström.

Det er typisk den lidt mere erfarne leder, der melder sig til de udbudte Master Classes. Titlerne kan variere fra direktører til specialister, kønsmæssigt er det ligeligt fordelt mellem mænd og kvinder og mellem ansatte i det offentlige og private.

Krister Ekström mener, at finanskrisen til dels også spiller ind på den stigende efterspørgsel på de korte kurser.

»Der var pludselig mindre tid til kompetenceudvikling, da krisen kom, og det, tror jeg, har været den største barriere for overhovedet at fokusere på efteruddannelse. Jeg mener ikke, at tidsaspektet spiller en helt så stor rolle mere, men vi står nok stadig med resterne af krisen, hvor et endagesforløb på mange måder kan være godt i samspil med noget andet.«

Samtidig passer de korte forløb, ifølge Krister Ekström, til den agile leder, der gerne vil fokusere på et bestemt emne her og nu.

De seneste to år har Master Classes i strategiudvikling, strategi-implementering og personlig kommunikation været de kurser, der har været mest efterspurgt på Ledernes KompetenceCenter.