Ledelsen skal med i bestyrelsen

Hans-Kristian Højsgaard, 50 år og topchef for Timex Group, er efter en lang, international karriere ikke i tvivl. Direktionen skal være med i bestyrelsen for at bidrage med driften.

Foto: Thomas Tolstrup.
Læs mere
Fold sammen
Den internationale erfaring
Som bestyrelsesformand for det børsnoterede Timex Group India Ltd., det schweiziske Sequel AG i Schweiz, det italienske Giorgio Galli Design Lab i Milano har Hans-Kristian Højsgaard i sjælden grad fået indsigt i internationalt bestyrelsesarbejde.

“Det er både spændende og udfordrende. Man kunne i bestyrelsessammenhænge både ønske sig, at flere danskere fik denne mulighed, samtidig med at flere danske virksomheder i højere grad ville gå efter at globalisere deres bestyrelser. Alt for få har indarbejdet denne form for diversitet. Det har vi i Timex Group med amerikanere, nordmænd, en hollænder og en dansker, og det giver et andet, markedsmæssigt udsyn. Det indebærer også, at vi holder bestyrelsesmøder uden for USA, så vi kan besøge dele af koncernen rundt om i verden.”

“Det er i dag ikke nok at have en tantebestyrelse og træffe beslutninger rundt om bestyrelsesbordet. Sommetider må man ud og møde den virkelige verden. Det bliver ens horisont næppe mindre af,” siger Hans-Kristian Højsgaard.