»Ledelse skal ned på jorden«

Dogmerne er lige til og forståelige. Det er en god måde at fokusere på, når det gælder ledelse, fremhæver adm. direktør i Tivoli, Lars Liebst.

Lars Liebst, Tivolis topchef – er med til at udvikle ledelsesdogmerne. Foto Thomas Lekfeldt
Læs mere
Fold sammen

Der er masser af tykke bøger om ledelse, og man kan holde store foredrag om emnet, men det er godt at få skraldet det hele af og få det kogt ned til nogle enkelte principper, man kan bruge.

Sådan lyder det fra adm. direktør i Tivoli Lars Liebst. Han er en af de topledere fra det private erhvervsliv, som er med til at udvikle dogmerne for dansk ledelse, og han mener, at de fem punkter vil kunne bruges i den daglige ledelse hos virksomhederne.

»Det er godt at have ambitioner som leder, og man vil altid kunne blive bedre. Det her bliver enkelt og lige til og forståeligt. Det er en god måde at fokusere på, når det gælder ledelse,« siger Lars Liebst, der erkender, at nogle af dogmebegreberne ved første øjekast kan virke luftige.

Indspark i en debat

Eksempelvis at »vi hylder ordentlighed« og at »vi tror på involvering«.

»Det skal være et indspark til en debat i virksomhederne. Vi lever i en stadig mere kompleks verden, og vi forsøger at få den lidt ned på jorden. Vi håber, at dogmerne vil brede sig til resten af erhvervslivet. Det er bare at gå i gang,« siger Lars Liebst.

Han fremhæver, at hos Tivoli er der 2.000 ansatte.

De arbejder allerede i dag ud fra enkelthed i ledelse og håber, at kunne arbejde endnu videre med det via dogmerne.

»I Tivoli arbejder vi eksempelvis ud fra, at alle medarbejdere har et selvstændigt ansvar for en diameter på tre meter. Hvis der ligger noget skrald eller andet, samler man det op. Og hvis der er en opgave, man ikke kan klare, skal man hurtigt melde det videre. Det er en måde at skalere tingene ned på. Vores udfordring er, at vi har mange medarbejdere med forskellig uddannelse, etnicitet og kultur,« siger Lars Liebst.

»Når vi går fra det luftige til det konkrete, handler det meget om kommunikation. Vi skal sørge for, at vores budskaber bliver forstået på samme måde. Når vi ser på vores virksomhed, skal vi gøre det udefra og ind. Vi skal sørge for, at vores gæster altid føler sig glade, når de kommer,« siger Lars Liebst.