Lasse Fenhann Lind

Innovation og udvikling

Lasse Lind - Talent 2017 innovation og udvikling Fold sammen
Læs mere

Filosofisk ­forandringsskaber

Hvorfor bygger vi, som vi gør? Kunne vi bygge anderledes? Hvad kan vi lære af andre brancher?

Spørgsmål som disse optager den 35-årige arkitekt Lasse Fenhann Lind. Som head of consulting i innovationsselskabet GXN, der hører under arkitektfirmaet 3XN, forsøger han hver dag at skubbe arkitekturens grænser. De seneste fem år har han stået i spidsen for udviklingen af et koncept for »cirkulær bæredygtighed« i tegnestuens arkitektur og forskningsprojekter.

Lasse Fenhann Lind brænder for at bruge arkitekturen til at skabe forandringer til gavn for samfundet. Men ingen forandring uden økonomi.

»Forretning er interessant, fordi det kan facilitere idealisme,« siger han.

Som leder dyrker han tværfagligheden i et team bestående af arkitekter, ingeniører, psykologer og antropologer og er ikke bleg for at hive biologer og dataloger ind i den faglige cocktail.

Evnen til at løse udfordringer gennem fællesskaber er særegen for Lasse Fenhann Linds talent, mener Kasper Guldager Jensen, der er partner i 3XN og direktør i GXN.

»Lasse er altid engagerende og involverende, og det er rigtigt vigtigt. For innovation skabes ikke alene, men i samspil med andre og gennem nysgerrighed. Det mestrer Lasse.«

Lasse Fenhann Lind 35 år, arkitekt, 3XN, head of consulting, GXN

 

2012: Arkitekt MAA, Kunstakademiets ­Arkitektskole

2012: Arkitekt, GXN/3XN

2014: Projektleder, GXN/3XN

2014: Ekstern lektor, Aarhus Arkitektskole

2016: Ekstern lektor, Chalmers University

2016-: Arkitekt 3XN, head of consulting, GXN