Lars Rohde: »Det har ikke indgået i overvejelserne, at hun var min nabo«

Nationalbankdirektør Lars Rohde har mødt skarp kritik, efter at Nationalbanken har ansat Rohdes nabo som konsulent til en månedsløn på 173.913 kroner, uden at stillingen blev slået op. Ifølge nationalbankdirektøren har naboskabet ikke indgået i overvejelserne.

Nationalbankdirektør Lars Rohde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nationalbankdirektør Lars Rohde afviser nu at have været involveret i sin nabos ansættelse til en fyrstelig hyre.

Forsvaret fra nationalbankdirektøren kommer efter dagens historie i Finans, hvor det fremgår, at Nationalbanken har ansat Lars Rohdes nabo Henriette Divert-Hendrick som konsulent til en månedsløn på 173.913 kroner, uden at stillingen blev slået op.

»Henriette Divert-Hendricks er blevet ansat i Nationalbanken i en tidsbegrænset stilling på 10 måneder på baggrund af hendes høje kvalifikationer og lange erfaring som ledelseskonsulent. Det har ikke indgået i overvejelserne om hendes ansættelse, at hun er min nabo,« lyder det fra Lars Rohde, der til Berlingske oplyser, at Henriette Divert-Hendrick blev ansat af chefen for Administrationsafdelingen.

Ifølge professor i ledelse ved Aalborg Universitet Anders Drejer ville det have været »dybt problematisk«, hvis Lars Rohde havde været involveret i ansættelsesprocessen.

»Specielt fordi at stillingen ikke har været slået op, og at der ikke er åbenhed om processen. Normalt er det ikke god ledelsesskik, hvis der ikke er åbenhed om sådan en proces,« siger Anders Drejer.

I Nationalbanken er man ikke omfattet af de regler om jobopslag, der gælder for staten. Her oplyser man, at stillinger »som udgangspunkt« slås op, men at det altid overvejes, om der er oplagte interne eller eksterne kandidater.

»I det konkrete tilfælde blev stillingen ikke slået op, fordi Henriette Divert-Hendricks forinden havde arbejdet som ekstern konsulent for Nationalbanken, hendes kvalifikationer var derfor kendte og hun var en oplagt kandidat,« siger Lars Rohde.

Konsulent Henriette Divert-Hendrick blev ansat af Nationalbanken 17. august sidste år og var tidligere partner i konsulenthuset Implement Consulting Group.