Langtidsledige er ikke dårlige uddannet end andre

Langtidsledige er uddannet ligesom resten af befolkningen. Hverken bedre eller dårligere. Det viser nye tal, som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har hentet i Beskæftigelsesministeriets Dream-register samt i Danmarks Statistik, skriver Politiken torsdag.

Foto: Torben Christensen.
Læs mere
Fold sammen

Godt syv procent af de langtidsledige, der risikerer at miste deres dagpenge i løbet af det næste halve år, har en lang videregående uddannelse. Det gælder for omkring ni procent blandt resten af befolkningen i arbejdsstyrken. Mens 35 procent af de langtidsledige kun har en folkeskole- eller gymnasieuddannelse bag sig, gælder det for knap 32 procent af resten af arbejdsstyrken, skriver avisen.

Administrerende direktør i DA Jørn Neergaard Larsen finder tallene overraskende, da der ellers er tegnet et billede af, at de akutledige er en særlig svag gruppe.

- Det er altså ikke en speciel gruppe, der er i fare for at miste dagpengene. Det er helt afgørende at finde ud af, hvorfor nogle har så svært ved at finde job. Det er et svigt i systemet, at de ikke er blevet samlet op. Hvis det var en speciel gruppe, der var på vej til at falde ud, så ville vi kunne forklare det med ændringer i arbejdsmarkedet, siger Jørn Neergaard Larsen til Politiken.

BNB