Lakridskongen kåret som Årets Leder 2014

Lakridsinnovatøren og grundlæggeren af virksomheden Lakrids by Johan Bülow, Johan Bülow, er nu kommet i fint selskab med store danske erhvervsledere som Legos koncernchef Jørgen Vig Knudstorp, Christian Clausen fra Nordea og A. P. Møller – Mærsks Nils Smedegaard-Andersen.

Ledelsens dag 2014 på Tivoli Congress Hotel. Johan Bülow fra Bülow Lakrids vandt titlen som Årets Leder som den yngste nogensinde. Prisoverækkelsen blev foretaget af Svend Askær , formand for Lederne (Foto: Simon Skipper/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag blev Johan Bülow kåret som Årets Leder 2014. Bornholmeren, der går under tilnavnet »Lakridskongen«, er den 13. modtager af Danmarks fornemste lederpris.

Ledernes formand Svend Askær overrækker ledelsesprisen til Johan Bülow på ledelseskonferencen Ledelsens Dag i København.

»30-årige Johan Bülow, der er den hidtil yngste modtager af prisen, har på syv år ikke blot gjort sin lakridsproduktion til et millionforetagende – han har samtidig udviklet sig til en bemærkelsesværdigt dygtig og innovativ leder,« skriver Lederne i en pressemeddelelse.

Lakridseventyret startede i 2007, da den dengang 23-årige iværksætter rykkede ind i sin mors køkken i Svaneke på Bornholm og sammen med sin kæreste Sarah startede jagten på den perfekte opskrift på lakrids. Målet var at gøre lakrids til en gourmetoplevelse.

I dag  bliver der i en 3.500 kvm stor fabrik i Hvidovre produceret lakrids i – bogstavelig talt – lange baner, som sælges fra en webshop, seks selvstændige butikker i Danmark, en nyåbnet butik i Norge samt i eksklusive varehuse i bl.a.  London og New York.

For nøjagtig et år siden fik Johan Bülow Entrepreneur of The Year-prisen.

De tre øvrige kandidater til at blive Årets Leder 2014 var skoleleder på Strandgårdskolen i Ishøj Birgit Lise Andersen, CEO Niels B. Christiansen, Danfoss, og administrerende direktør på Den Blå Planet Dorte Gleie.Dorte Gleie.