Lærke Højgaard Christiansen

Forretning med socialt ansvar

Lærke Højgaard Christiansen, scancor post.doc., Stanford University, Californien. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialt ansvar rykker stadig højere på virksomheders agenda, og Lærke Højgaard Christiansen hjælper med at forstå og handle på disse dynamikker. I øjeblikket indtager hun som en af få europæere en Postdoc-stilling på Stanford University i Californien efter at have lavet sin ph.d. om Carlsberg og bryggeriets arbejde med ansvarlige drikkevaner.

»Jeg er meget interesseret i, hvordan virksomheder håndterer sociale problematikker, specielt hvordan man får et socialt ansvar til at spille sammen med forretningsdelen.«

Sådanne problemstillinger er bestemt ikke begrænset til alkoholindustrien, men kan påvirke mange slags virksomheder, der kommer i berøring med forbrugerne, for eksempel når det gælder overvægtsproblematikker og dyrevelfærd, fortæller Lærke Højgaard Christiansen.

Forskertilværelsen er ikke uden udfordringer, men Lærke Højgaard Christiansen har råstyrken, forklarer Eva Boxenbaum, der var hendes ph.d.-vejleder.

»Det kan være svært at forene det akademiske med de praktiske problemstillinger i virksomheden, men hun kæmper videre for at få tingene til at fungere sammen.«

Lærke Højgaard Christiansen

31 år, scancor post.doc., Stanford University, Californien.

2007-2009: Communication Officer, Københavns Kommune.

2010: Fundraising Officer, Care Danmark.

2010-2013: PhD studies, CBS.

2013: PhD, Organization and Management Studies, CBS.

2013-: Scancor post.doc., Stanford University, Califonien.