LA vil afskaffe jobrotationsordning

Jobrotation er hverken godt for beskæftigelsen eller den økonomiske vækst, mener Liberal Alliance, der synes ordningen skal helt væk.

Foto: Axel Schütt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan ikke betale sig for samfundet, at kommuner har en jobrotationsordning, der skal få folk i beskæftigelse.

Sådan lyder meldingen fra Liberal Alliance, der ønsker at skaffe ordningen.

»Jobrotationsordningen og andre lignende ordninger er overordnet set ikke en god ide. Der opstår altid uhensigtsmæssigheder, når man pumper penge ud i et system til for eksempel virksomheder. De her slags ordninger er ikke noget, der er godt for samfundet i helhed. Det er ikke en fornuftig måde at bruge vores ressourcer på,« siger arbejdsmarkedsordfører for Liberal Alliance Joachim B. Olsen (LA).

Meldingen kommer efter TV 2 har afsløret, at virksomheder misbruger jobrotationsordningen til at få udbetalt offentlige bevillinger på mange millioner kroner i København og Aarhus Kommune.

Liberal Alliance har i længere tid ikke været fan af ordningen. Ifølge Joachim B. Olsen har de nye oplysninger gjort det ekstra klart for partiet, at ordningen skal skrottes.

»Det er ikke en forhastet beslutning at afskaffe ordningen. Samlet set er det ikke en god forretning. Den fornuftige måde at få folk i beskæftigelse og understøtte den økonomiske vækst er at sænke skatter og afgifter. Det er ikke mere kompliceret end det. Det er bedre at sørge for, at der helt overordnet set nogle gode rammevilkår,« siger han.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) har sat Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering til blandt andet at skrive til alle kommuner for at indskærpe behovet for kontrol, og derudover bedt styrelsen om at undersøge, om ordningen bliver misbrugt andre steder. Er det tilfældet, skal det stoppes, fastslår ministeren.