»Kvinderne skal nok komme«

Skrot kvindeinitiativerne, men sørg for at kortlægge alle ansattes ambitioner og prøv dem af, lyder det fra Trustpilots direktør for human resources.

Anne-Marie Finch står over for noget af en rekrutteringsopgave, når Trustpilot i løbet af det kommende år skal ansætte yderligere 326 medarbejdere. Opgaven skal løses med en systematisk kortlægning af de ansattes ambitioner. Foto: Thomas Lekfeldt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er du kvinde i netvirksomheden Trustpilot, bliver du jævnligt spurgt om, hvor klar du er til at tage mere ansvar eller specialisere din viden yderligere. Brugeranmeldelsesportalen Trustpilot skal i det kommende år besætte omkring 326 nye stillinger, så du bliver måske også tilbudt at tage en stilling, du umiddelbart anså for at være for stor en mundfuld. Det gør du også, hvis du er en af Trustpilots mandlige ansatte.

Anne-Marie Finch har været direktør for human resources i Trustpilot siden 2014. Hun tror ikke på effekten af særlige tiltag for at rekruttere og forfremme kvinder. Til gengæld mener hun, at en grundig kortlægning af alle de ansattes ambitioner nok skal være med til også at rykke kvinderne frem i vækstvirksomheden. Det er der nemlig brug for.

»Hvis vi skal blive ved med at udvikle virksomheden i samme fart, bliver vi nødt til at gøre det gennem vores ansatte,« siger hun.

Hendes vigtigste opgave er derfor at sørge for, at alle mellemlederne udvikler deres ansatte, så de kan være med til at udfylde det stigende behov for nye stillinger. Det gør de ved systematisk at kortlægge de ansattes ambitioner og kategorisere, hvor klar de er til at rykke videre i virksomheden.

Anne-Marie Finch har dermed et overblik over alle ansatte fra København til Melbourne. Og hun er ikke bleg for at anbefale interne kandidater, når der bliver opslået nye stillinger. Det er vigtigt, at de ansatte oplever reel udvikling og forfremmelser, når de giver udtryk for, at de har ambitioner. Det må ikke bare være snak, understreger hun.

»Vi tør godt ansætte nogle i en rolle, hvor de måske fejler i starten. Hvis det bliver for konservativt, tør folk ikke byde ind med idéer og mister modet på, at de kan mere. Det handler dybest set om at udvise tillid til andre mennesker,« siger Anne-Marie Finch.

Og det er en vigtig pointe i forhold til kvinderne. Uden at være for firkantet er mange kvinder tilbøjelige til at ville være helt sikre på det, de gør. Derfor er det vigtigt, at virksomheden italesætter, at man ikke behøver være helt sikker fra dag ét, bare man tør tage ansvar, forklarer hun.