»Kvinderne mangler opbakning«

Kvindelige talenter har ikke altid nok opbakning i deres bagland, siger Dorthe Harding Keilberg, partner Deloitte Consultning.

Dorthe Keilberg, partner hos Deloitte Consulting. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad skal der til for at få flere kvinder til tops?

»Først og fremmest skal »til-tops« være et sted, man har lyst til at være. Når vi ser på medlemmerne af de danske ledergrupper i dag, er de relativt ens. Jeg tror, at dem, som allerede er i toppen, skal vænne sig til, at der også kan være nogle andre typer, der hvor de er. Det vil formentlig også give plads til nogle andre typer mænd, som vil til tops.

Hvad er de største forhindringer?

»Der er en vis inerti i det. Hvis man måler sig op mod en bestemt ledertype, så er det svært at komme til bordet, hvis man ikke ligner den, som er der i forvejen. Dem, som udvælger de nye ledere, skal til at se efter nogle andre kriterier end dem, de normalt ser efter. Flere ledere erkender, at deres ­kriterier er blevet forældede, så de er godt klar over det, men de ved ikke, hvordan de skal ændre det.«

Hvilke forskelle oplever du på mandlige og kvindelige talenter?

»Når vi ser på talenterne er der mere tale om forskelle internt i mandegruppen og internt i kvindegruppen. Men jeg kan mærke, at der blandt de kvindelige talenter er en vis frustration over, at de i deres bagland ikke har nok opbakning. Jeg oplever oftere hos de kvindelige talenter, at deres familier og venner mener, at de bliver udnyttet af deres arbejdsgiver, hvis de tager arbejdet med hjem. Det problem har mændene ikke. De forventes at give den en skalle, hvilket er en forudsætning, hvis man vil til tops.

Hvad er dit bedste råd til kvinderne?

»Det handler meget om at komme ud over rampen. Vores unge kvinder er meget dygtige. De træder nemt ind i forholdet til kunderne. De skal tro på det, de kan og de skal tro på, at de kan gøre det lige så godt som mændene. Hvis mændene snakker deres stammesprog til ledermøderne, skal kvinderne lade være med at spille med på det og bare være sig selv. Det kan godt være, at kvinderne gør tingene på en anden måde, men den er også rigtig. Valget af partner er også vigtig. Det har det altid været for mændene, og det er det også for kvinderne. Med den rigtige partner har man opbakning og sparring, og så kan man nå langt.«

TV: Kvinde! Du kan godt begge dele