Kvinder søger bedst job uden mænd

Intriger og forstyrrende flirten har fået Horsens Kommune til at skille mænd fra kvinder i den kommunale jobtræning.

Og det har vist sig at være en rigtig god ide, skriver MetroXpress.

Efter et netop overstået pilotprojekt har 17 ud af 24 langtidsledige på et rent kvindehold skiftet kontanthjælpen ud med en uddannelse eller et fast arbejde.

»Det er et rigtig godt resultat i forhold til, hvad vi ellers ser på lignende forløb. Deltagerne har været meget mere åbne om især deres privatliv, og det er enormt positivt, fordi mange af dem har nogle personlige problemer, som det så bliver lettere løse,« siger Birgit Thorup, der er afdelingsleder ved Jobcenter Horsens.

Ifølge hende har kønsopdelingen desuden gjort det muligt, at målrette de enkelte forløb til deltagerne i langt højere grad end tidligere.

»Når det kun er kvinder, vi arbejder med, kan vi eksempelvis godt bruge seks uger på at få afklaret, hvad det egentlig er, de vil og hvorfor. De fleste mænd vil slet ikke kunne leve med at skulle pille sig selv i navlen så længe,« siger Birgit Thorup.

Horsens Kommune vil nu gøre kønsopdelt jobtræning til et permanent tilbud til egnens langtidsledige.

For at sprede budskabet om ordningens succes holder Jobcentret midt i februar et seminar for beskæftigelseschefer og politikere fra andre dele af landet. I Østjylland er flere kommuner allerede klar til at melde sig til.

»Det er jo et område, der er stor fokus på, fordi vi mangler hænder på arbejdsmarkedet, så det er bare om at lære af hinanden og suge alle de gode ideer til sig, man kan,« siger Jørgen Erlandsen, der er beskæftigelseschef i den nye Skanderborg Kommune.

I Århus har man allerede et kombineret aktiverings- og integrationsprojekt kun for indvandrerkvinder, og ideen om, at udbrede konceptet er ikke fjern.

»Jeg er ikke tilhænger af kønsopdeling generelt, men kan det få flere i arbejde, er det bestemt noget, vi skal se på,« siger beskæftigelsesrådmand Gert Bjerregaard (V).

17 ud af 24 langtidsledige kvinder er kommet i gang med en uddannelse eller fast arbejde efter pilotprojektet i Horsens Kommune.

Kilde: Børsen