Kvinder skal turde gribe chancen

Selv om det er 100 år siden, at kvinder fik stemmeret, er udviklingen ikke gået synderligt stærkt på alle områder.

Koncerndirektør i ATP, Lilian Mogensen (til venstre), og Marianne Egelund Siig. der er chef for diversitet i Nordea, var på scenen samtidig, da de ved en konference gav gode råd til kvinder om, hvordan de kan bane sig vej til topstillinger. ?Foto: Nikolai Linares Fold sammen
Læs mere

For 100 år siden skete der noget revolutionerende i Danmark, dakvinderne fik stemmeret.

Siden har kvindernes indflydelse i samfundet været støt stigende, men på ét område er der stadig et stykke vej til ligestilling: På landets direktionsgange.

Kvinderne stormer frem på niveauet lige under topledelsen, men helt i toppen af landets store virksomheder skal man stadig kigge langt efter stiletterne. Berlingske Research har foretaget en rundspørge til flere af landets største virksomheder, og her svarer antallet af kvinder i topledelsen til cirka 15 procent i gennemsnit blandt de adspurgte virksomheder.

Hvad skal de ambitiøse kvinder så gøre for at få plads øverst i ledelseshierakiet? Det spørgsmål søgte mere end 100 kvindelige og en håndfuld mandlige gæster at få besvaret, da de tirsdag var mødt op til et morgenmøde, som Sampension inviterede til i samarbejde med Berlingske Business.

Her kunne de fremmødte høre Marianne Egelund Siig, chef for diversitet i Nordea, og Lilian Mogensen, koncerndirektør i ATP, give deres bud på, hvad kvinderne skal gøre anderledes for at bane sig vej til de eftertragtede pladser i toppen af dansk erhvervsliv.

Udnyt mulighederne

På scenen var budskaberne mange, og det er vigtigt, at kvinderne byder sig til, når chancen er der.

Lilian Mogensen stod foran den fyldte sal som første taler. Med vestjysk dialekt kom hun med en række gode råd til kvinderne.

»Din personlighed er afgørende for dine muligheder i et karriereforløb,« sagde koncerndirektøren og pointerede i den sammenhæng, at det er vigtigt at have selvindsigt, så man ved, hvorfor man reagerer, som man gør.

En anden vigtig pointe for Lilian Mogensen er, at man skal vælge sin chef og virksomhed med omhu, for den kommer næppe til at ændre sig.

»Der skal være en god balance mellem det faglige, personlige og sociale. Man har den leder, man selv fortjener,« sagde hun.

Dagens anden taler var Marianne Egelund Siig. Hun fortalte blandt andet om, hvad Nordea har gjort for at arbejde med diversitet i koncernen.

Til de fremmødte sagde hun, at de skal huske at løfte hovedet og se på forbillederne omkring dem.

»Kend dig selv, kend dine styrker og svagheder, og ej din agenda, dine meninger, dine holdninger, og stå frem. Der er en labyrint af forhindringer, og dem skal vi hjælpe hinanden med at se,« sagde hun.

Efter morgenmødet kunne deltagerne tage på arbejde med hovedet fuld gode ideer og inspiration til deres egen karriere.