Kvinder rykker nu ind i toppen af erhvervslivet

Kvinder sætter sig i stigende grad på de tunge poster som finans- og økonomidirektører i de store danske virksomheder.

Pernille Erenbjerg, finansdirektør i TDC. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et stigende antal kvinder står i dag i spidsen for milliardbudgetter som finans- og økonomidirektører i store danske virksomheder.

TDC, Siemens Wind Power, Bestseller og Georg Jensen er alle blandt de 19 af landets største virksomheder, hvor en kvinde inden for de seneste år har sat sig på pengekassen. Det viser en gennemgang, Berlingske har foretaget.

Den bekræfter ifølge professor Caspar Rose fra Copenhagen Business School en tendens til, at kvinder i disse år for alvor rykker ind i den hårdere del af dansk erhvervsliv.

- Det her viser, at der er gang i udviklingen. Næste skridt fra at være finansdirektør er jo at blive administrerende direktør, og nu har man fået gang i fødekæden, siger Caspar Rose til Berlingske og tilføjer:

- Hvis kvinderne ønsker at gå hele vejen til toppen, så er det her en succes, for det er nemmere at dokumentere sin værdi på de hårdere discipliner frem for at sidde i en blød HR-afdeling og gøre et fremragende arbejde.

Udviklingen kan ses i lyset af en mangeårig debat om fraværet af kvinder på det øverste niveau i danske virksomheder. Ikke mindst argumenter for og imod kvindekvoter har skabt diskussion. Den seneste tendens kan også påvirke bestyrelsesdebatten, for finans- og økonomidirektøren er ofte topchefens højre hånd, og stillingen kan være et springbræt til bestyrelsesarbejde.