Kvindeforkæmper forlader DI

Hun har kæmpet for flere kvinder i ledelser og bestyrelser. Nu forlader hun selv en toppost i dansk erhvervsliv. Direktør Bolette Christensen bliver ikke en del af den nye DI-struktur, der præsenteres i morgen (opdateret med kommentarer fra Bolette Christensen 12.15).

Bolette Christensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bolette Christensen har været direktør i DI siden 2003.

"Det er en beslutning, der har været lidt svær at træffe og som derfor også har taget tid at træffe. Det hænger blandt andet sammen med min alder. Jeg er 47 år. Hvis jeg skal nå at prøve mine kompetencer af et andet sted, er det nu," siger Bolette Christensen til Business.dk.

Hun udelukker ikke, at hendes professionelle fremtid kan ligge i udlandet. Endnu er der dog ikke nogle konkrete planer.

"Jeg har ikke noget andet lige nu. Det, jeg vil, er det, jeg har været god til og godt kan lide. Det er at arbejde med noget, der er udviklingsorienteret og hvor der er noget forretning. Jeg kan godt lide at sætte ting i gang og at afprøve nye ting, som kan give penge. Men det kan også være NGO-arbejde," siger Bolette Christensen.

Hun forlader DI netop som direktør Karsten Dybvad i morgen præsenterer sin plan for et nyt og moderne DI.

Karsten Dybvad har været fire måneder i DI, som han kom til fra en stilling som departementschef i Statsministeriet. Han overtog posten efter Hans Skov Christensen, som stod i spidsen for DI - det daværende Dansk Industri - siden dannelsen i 1992.

Der har været gisnet om, at Karsten Dybvad i morgen vil præsentere en slankere og mere enkel administration- og ledelsesstruktur.

I pressemeddelelsen sender DI-chefen Bolette Christensen af sted med ordene:

"DI siger farvel til en markant personlighed, der i offentligheden er kendt for sit arbejde med mangfoldighed og kvinder i ledelse og bestyrelser og som ambassadør for "Kvinder for indflydelse", hvor hun har været med til at rejse penge til kvinder i den tredje verden."

Bolette Christensen forlader DI med udgangen af april måned.

Karsten Dybvad præsenterer det nye DI på hovedbestyrelsesmøde tirsdag klokken 15.30 i Copenhagen Towers i Ørestaden.