Kurator: Kunøe tømte bo

Finansmanden Ib Kunøe betalte ifølge kurator minimum 1,5 mio. kr. for lidt, da han købte aktiverne i sit IT-selskab Guideix af sig selv og parkerede gælden i et skraldespandsselskab.

Finansmanden Ib Kunøe betalte ikke tilpas meget for aktiverne, da han i forsommeren valgte at parkere en milliongæld. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Ørsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den mest aktive investor på den nordiske IT-scene, finansmanden Ib Kunøe, der er god for et milliardbeløb, betalte ikke tilpas meget for aktiverne, da han i forsommeren valgte at parkere en milliongæld og nogle truende erstatningskrav i et skraldespandsselskab og videreføre IT-selskabet Guideix i et nyt selskab, skriver dagbladet Børsen mandag.

Det vurderer kurator på konkursboet, Steen Witthøfft fra advokatkontoret Partner Advokater, ifølge en skrivelse til kreditorerne i skraldespandsselskabet, som dagbladet Børsen er i besiddelse af.

"Det fremgår af købskontrakten, at køberen har overtaget aktiver for 3,9 mio. kr. Værdien er beregnet i forhold til nærmere anførte aktiver, men udviklingsomkostningerne indgår ikke i beregningen. Den korrekte købesum burde netto have været 8,4 mio. kr., fratrukket 3 mio. kr., altså i alt 4,5 mio. kr.," fastslår Steen Witthøfft,

"Man kan desuden drøfte den øvrige værdiansættelse i forbindelse med overdragelsen, idet det fremgår af årsrapporten, at der i alt var værdier for 19,6 mio. kr.," påpeger Steen Witthøfft.

Ib Kunøe bliver derfor bedt om at indbetale det skyldige beløb på minimum 1,5 mio. kr. til konkursboet, skriver Børsen.