Krydstogter sejler udenom København

Krisen har hidtil skånet krydstogtsturismen i København. Men et af de store selskaber skruer nu ned for blusset på grund af for høje priser i hovedstaden.

Foto: Scanpix
Efter rekordmange krydstogtskibe i København i år, så sender finanskrisen nye signaler for næste år. Det store selskab Holland-America Line går næste år fra 14 anløb med skift af passagerer i København og ned til bare to.

- Deres forklaring er hensynet til økonomien og for høje havneafgifter i København. Men det er en kedelig nyhed, hvis konsekvensen breder sig til andre brancher såsom restauranter, forlystelser og også hoteller, siger Lene Gaard, director of operations hos DMC A/S, der har arrangeret Holland-Americas Lines besøg i hovedstaden.

Når afmeldingen fra det store krydstogsselskab også koster københavnske overnatninger i størrelsesordenen 15.000, så skyldes det, at Holland-America Lines togt begynder og slutter i København. En del gæster kombinerer derfor med ekstra overnatninger før eller efter togtet.

Ifølge rejsesitet Take Offs kilder vil rederiet satse mere på det britiske og hollandske marked. Samtidig skal de afse to store skibe i halvanden måned til Sydafrika under fodbold VM i juni og juli næste sommer.

Århus har allerede mærket koldere økonomiske vinde. Sidste år lagde i alt 21 store krydstogtsskibe til kaj i Århus Havn. I år kommer der kun 13 med tilhørende færre kroner til byens handlende.

/ritzau/