Kritisable bankfyringer på nettet

Finansforbundet opretter gabestok og udstiller ’dårligt håndterede fyringer’ på nettet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis virksomheden ikke går i dialog og forhandlinger med Finansforbundet før medarbejdere fyres eller sættes ned i løn, så risikerer de at blive hængt ud på forbundets hjemmeside.

Det skriver Finansforbundet i sit nyhedsbrev.

Hjemmesiden vil indeholde navne på virksomheder og beskrivelser af det forbundet vurderer som værende dårligt håndterede fyringer.

Omstændighederne omkring fyringer og lønnedgange i Vestjysk Bank, Sparinvest , Alm. Brand Bank og Skjern Bank får en medfart af i nyhedsbrevet, som eksempler på de sager Finansforbundet vil kommentere i sin nye gabestok.

"Vi føler, det er nødvendigt at orientere vores medlemmer om, at der er stor forskel på, hvordan arbejdsgiverne i den finansielle sektor griber afskedigelser an. Heldigvis har der i de seneste måneder også være pengeinstitutter, som har udvist stor ansvarlighed over for de medarbejdere, der skulle afskediges og haft en reel vilje til at gå i dialog og forhandle med os om afskedigelserne. Men de fire navngivne virksomheder har efter vores mening håndteret afskedigelserne meget dårligt,” siger Finansforbundets næstformand Kent Petersen.

En halv snes finansielle virksomheder har ifølge nyhedsbrevet afskediget godt 500 medarbejdere i september og oktober. Samtidig er forbundet i dialog med flere pengeinstitutter, som ventes at fyre medarbejdere i den kommende tid.