Krisen slår revner i Starbuckskopperne

Den verdensomspændende kaffekæde, Starbucks Coffee, må lukke endnu 300 cafeer og skære op til 6700 jobs.

De amerikanske forbrugere svigter Starbucks, der må lukke hundredevis af butikker og fyre tusinder af ansatte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix/Joe Raedle
Færre kunder, mindre handler og en stærkere dollar får nu vidtrækkende konsekvenser for kaffegiganten Starbucks. Forventningerne blev ikke indfriet i kvartalsregnskabet, da salget endte 10 procent lavere end troet. Det rapporterer Reuters.

Starbucks har meldt ud at 200 af de nye lukninger vil blive i USA, hvor de i forvejen havde udpeget i alt 600 butikker, der skal lukkes. De resterende 100 butikker skal lukkes udenfor USA, ligesom at Starbucks sidste år måtte lukke 61 butikker i Australien.

Efter at have startet en kæde op, der kan sælge caffe latte til masserne for tre dollar i hele verden, er kaffegiganten kommet i problemer. Starbucks har simpelthen måtte erkende, at man havde for mange butikker i USA.

Kaffekæden er blevet ramt hårdt af den amerikansk ledede recession, der har udvisket mere end tre millioner jobs og tæsket forbrugernes tillid.

”Miljøet for forretning er forfærdeligt, men de gør en del rigtigt her – sænker for væksten og barberer udgifter. De forbereder dem selv for en gang i fremtiden, når salget kommer til at gå op igen,” siger Larry Miller, der er analytiker hos RBC Capital Markets.