Krisen lænser topadvokat for millioner

En af landets førende erhvervsadvokater og den tidligere danmarksmester i bestyrelsesposter har tabt 173 millioner kroner det forgange år.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Topadvokaten Jørn Ankær Thomsen fra advokatfirmaet Gorissen Federspiel Kierkegaard i Århus mærker krisen helt tæt på.

Han eget private investeringsselskab Perlusus kom ifølge Børsen ud af 2008 med et underskud på 173 millioner kroner mod et overskud på 70 millioner kroner.

Det voldsomme tab betyder, at den bogførte egenkapital i Perlusus ApS er skrumpet ind til 1,7 millioner kroner ved udgangen af 2008 fra 174 millioner kroner i 2007.

Danmarksmester i bestyrelsesposter
Jørn Ankær Thomsen er foruden sit virke som en af landets førende erhvervsadvokater kendt en af danmarksmesternene i bestyrelsesposter. I 2003 kom han ifølge Børsen for tredje gang i træk ind som nummer et på bestyrelse4smændende top 20.

Sidste år solgte Ankær Thomsen store aktieposter i industrikonglomeratet Schou og i Vestas. I sidstnævnte solgte han i et hug 229.000 aktier til et samlet provenu omkring 59 millioner kroner.

Men kursen på 250 var helt i bund og senere på året rundede den da også 700 som ville have indbragt 165 millioner kroner.

Erhvervsmanden selv ønsker ikke at kommenterer sine tab over for Børsen.