KPMG på farlig kurs?

Revisioranalysen 2009: Danmarks tredjestørste revisionsselskab, KPMG, landede ufrivilligt midt i IT Factory-sagen. Første reaktion var tavshed, men 22 dage efter de første afsløringer kom KPMG med en pure frifindelse af sig selv. Eksperterne er langtfra enige i den konklusion, og kritikken er ikke bremset. Tilliden til branchen er på spil, mener de. Men måske er det KPMG’s eneste mulige forsvar i en turbulent tid.

Læs mere
Fold sammen
Tiden arbejder for KPMG
Men hvad så, hvis det på et senere tidspunkt hypotetisk set kommer frem, at KPMG har begået fejl? I så fald er Henrik Merkelsen ikke helt enig med sine revisor-kyndige kolleger i, at det vil være ødelæggende for KPMG. Tiden vil under alle omstændigheder arbejde for KPMG, og det er ikke usandsynligt, at KPMG på et senere tidspunkt må erkende et svigt, vurderer han:

“Placering af ansvar er ikke en objektiv videnskab, og derfor er det ikke usandsynligt med en eller anden form for kritik, når sagen er endevendt. Men så vil tiden have arbejdet for KPMG. Lige nu er stemningen nærmest hysterisk, og der er store følelser i spil,” siger han.

Hos KPMG er Jesper Koefoed heller ikke bekymret for KPMG’s og standens image.

“Vi er da meget ærgerlige over den negative presseomtale. Men vi har heldigvis meget få dårlige sager, og pressen har derfor skullet helt til udlandet for at finde andre dårlige sager for KPMG. Vi havde IT Factory, men har også imagemæssigt en stærk ryg at stå imod med, og vores kunder, forretningsforbindelser mv. bakker op omkring os,” siger han.