Konservativ opbakning til Flemming Østergaard

Først proklamerede Søren Pind (V) sin ubetingede loyalitet til Flemming Østergaard. Nu går Brian Mikkelsen (K) samme vej.

Daværende bestyrelsesformand for Parken, Flemming Østergaard, sammen daværende kulturminister Brian Mikkelsen og hustruen Eliane Wexøe Mikkelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Flindt
Endnu en folketingspolitiker går i brechen for Flemming Østergaard, der er kommet i kritisk lys efter en tiltale om kursmanipulation.

»Jeg svigter ikke folk, fordi de kommer i stormvejr. Hvis Flemming Østergaard har begået noget forkert, må han selvfølgelig stå til ansvar for det. Men jeg kan kun sige, at han har været ekstremt ærlig, hæderlig og trofast over for mig,« siger Brian Mikkelsen, formand for De Konservatives folketingsgruppe.Brian Mikkelsen har skrevet et debatindlæg til avisen og ringet til redaktionen for at udtrykke sin utvetydige moralske opbakning til Parkens tidligere formand. Den tidligere kultur-, justits- og økonomiminister har i mange år været en del af Flemming Østergaards inderkreds, men som eks-ministrene Søren Pind (V) og Lene Espersen (K) valgte han ikke at stille op, da Berlingske Business forud for weekenden spurgte, om de ville fortælle om deres relation til Flemming Østergaard.

Det valg ærgrer han sig nu over.

»Jeg synes, det er kammet over i forhold til beskrivelsen af Flemming Østergaard,« siger Brian Mikkelsen, da han ringer tilbage til avisen og fortæller, at han »meget gerne« vil udtale sig og stå inde for sin relation til Flemming Østergaard.»Han er en god ven af mig,« siger Mikkelsen og fortæller, at de to ikke bare har en professionel relation, men også ses til private middagsselskaber.

Desuden har Brian Mikkelsen stor faglig respekt for Flemming Østergaard og hans indsats for at professionalisere dansk fodbold. Mikkelsen har bl.a. som kulturminister fulgt Østergaards arbejde med FC København og Parken Sport & Entertainment meget tæt og været med på lægterne søndag efter søndag. Han fortæller, at medierne har »underkendt« Østergaards store præstation med at hæve tilskuerantallet i dansk fodbold.

»Jeg betragter ham som en pioner inden for idræt og kommerciel forretning. Han er en trofast og hæderlig person, og jeg har aldrig oplevet ham været på kant med noget som helst lovgivning,« siger den tidligere justitsminister om Østergaard.Brian Mikkelsen oplyser desuden, at det ikke var hans intention at takke nej til at medvirke i den omtalte fortælling om Østergaard, hvori det bl.a. fremgår, at Østergaards enorme netværk er blevet mindre end tidligere. Mikkelsen var ganske enkelt forhindret i at svare på avisens henvendelser for en lille uge siden, forklarer han.

»Jeg fik udført en tand-implantat operation, og det var derfor, jeg ikke fik reageret,« siger Brian Mikkelsen.

Hovedpersonen Flemming Østergaard har ikke ønsket at lade sig interviewe, men har i stedet udtrykt sin holdning i en statusopdatering på Facebook, hvori han fortæller, at Berlingske forsøger at begå et »karaktermord« på ham.

I lighed med Brian Mikkelsen valgte Søren Pind (V) i går at udtrykke sin moralske opbakning til Flemming Østergaard.