Konkurs truer Olicoms storaktionær

Det er en skæbnedag for Olicoms hovedaktionær Jesper Jørgensen. Fredag er hans hotel på Nyropsgade på tvangsauktion. Kommer buddet ikke væsentligt i vejret, truer konkurs.

Fredag finder en af de største tvangsauktioner i nyere tid sin afslutning, når investoren Jesper Jørgensens hotel på Nyropsgade ryger under byrettens hammer. Den slår formentlig det sidste søm i Jørgensens kiste i samme hug.

Flere kilder vurderer, at den største panthaver Vestjysk Bank selv overtager hotellet, hvis ikke prisen passerer de 133 mio. kr., der skal til for at sikre banken. Det er et sandsynligt scenarium, idet det højeste bud ved første auktion blot var på 75 mio. kr. Og sker det, vil banken kræve sine garantier indfriet af Jesper Jørgensen, og dermed er en konkurs tilsyneladende uafvendelig.

»Spørgsmålet er i virkeligheden blot, hvilken bank der trækker stikket først. Jeg kan ikke se andet end en forestående konkurs, uanset om der så bliver budt 80 eller 90 mio. kr. på tvangsauktionen,« siger en kilde med indgående kendskab til Jesper Jørgensens forretninger. Vurderingen bliver bestyrket af, at det har knebet med at betale terminer ved årsskiftet.

Læs hele historien i Berlingske Business fredag.