Kommunernes Revision taber terræn

Fire store private revisionsfirmaer sidder nu på samlet 45 pct. af revisionsmarkedet i regioner og kommuner.

Kommunernes Revision, der er i færd med at frigøre sig fra KLs eneejerskab, er stadig største aktør, men har i forbindelse med strukturreformen mistet fra 80 til 55 procent i markedsandel, skriver Struktur - nyhedsmagasinet for offentlige ledere.

Både de nye regioner og de 65 sammenlægningskommuner har haft deres revision i udbud. Det betød de fleste steder fem bud på opgaverne - og priskrig.

Ernst & Young genvandt Århus og sikrede sig også ordren i Aalborg og Horsens og en lang række mindre kommuner - deriblandt en del i Nordjylland. Firmaet har nu over 20 pct. af markedet, skriver Struktur.

Deloitte scorede bl.a. Region Hovedstaden og Region Syddanmark og en del sjællandske kommuner. PricewaterhouseCoopers fik et par bidder - bl.a. Esbjerg, mens KPMG fik Region Midtjylland som kunde.

Kommunernes Revision, KR, kan efter de private indhug i deres markedsandel fortsat tælle 52 kommuner blandt sine kunder - deriblandt en solid række af de største jyske købstadskommuner.

I kraft af priskrigen tegner det til, at kommuner og regioner efter strukturreformen samlet slipper omkring en tredjedel billigere i revisor-honorarer. Men både tabere og vindere går målrettet efter tilknyttede ydelser i form af juridisk og økonomisk bistand samt forvaltningsrevision.

Kilde: Struktur