Kommentar: FCK på katastrofal discount-kurs

Discount-løsning i FCK, hvor sportsdirektør og trænerpost bliver lagt sammen, er en kortsigtet løsning og ligner mest af alt en kræmmermentalitet, mener erhvervskommentator Jens Chr. Hansen.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dagens beslutning om at lægge funktionerne som sportschef og cheftræner sammen i FCK får hårde ord med på vejen af erhvervskommentator Jens Christian Hansen, Berlingske Business.

- Topledelsen i Parken Sport & Entertainment er sammen med de to ledende aktionærer ved at forvandle Parken og især dens fodboldhold FCK til en discountvare. Ledelsesmæssigt giver Parken-ledelsen minder om ledelsen i Brøndby, som har været på en effektiv nedtur de seneste fire-fem år, skriver Jens Chr. Hansen på sin blog.

Han mener, at beslutningen på den korte bane givetvis giver Parken en pæn besparelse på lønkontoen ved at skubbe sportschefen frem i forreste geled også på fodboldbanen og lægge de to funktioner, sportschef og cheftræner, sammen.

- Men på længere sigt, uha-uha. Det ligner mest af alt en kræmmermentalitet med laveste fællesnævner, som kan koste på den stolthed og den attitude, som Byens Hold ellers tidligere har været udstyret med. Og vel også bør være udstyret med. fortsætter Jens Christian Hansen.

Han klandrer topledelse og ejere for at mangle visioner og fantasi.

- Mest af alt ligner Parken en afviklingsforretning. Og den strategi falder selvfølgelig tilbage på ejerne.

Læs mere på Jens Christian Hansen blog ved at klikke her.