Kom til tiden trods sne og Obama-besøg

Selv om snevejret og statsoverhovedbesøg skaber trafikkaos i Københavnsområdet, er det ikke chefens problem, at det er svært at nå på arbejde til tiden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Store mængder sne og tusindvis af klimatopmødedeltagere har skabt et trafikkaos i København, som gør det til en kamp for ansatte at møde rettidigt på jobbet. Men uanset hvor mange forhindringer, har den ansatte pligt til at møde til tiden, lyder meldingen fra HK/Privat.

- Principielt er det arbejdsgiveren uvedkommende, om man har problemer med at komme på arbejde, men de fleste arbejdsgivere forstår selvfølgelig situationen – og Obama & Co. skal naturligvis helst frem til topmødet, siger faglig chef Carlo Søndergaard.

Læs også:
Jeg kommer ikke i dag, chef
Sådan klarer du og din bil vinteren
Sådan undgår du trafikpropper

For den ansatte gælder det derfor om at komme af sted hjemme fra i god tid om morgenen. Overvej på forhånd, om det er en god idé at arbejde hjemme i stedet for, og aftal det med chefen.

- Det er noget, som utroligt mange har gjort i går og i dag, fordi den nye teknologi betyder en langt bedre udnyttelse af tiden, når man sidder hjemme ved skærmen i stedet for at sidde fast i en trafikprop eller spejde forgæves efter toget, siger Carlo Søndergaard.

Tager man som ansat alligevel af sted mod jobbet, gælder det om at ringe til chefen, hvis man får problemer undervejs.

- Jeg opfordrer alle til at tage det fornuftigt, men lønmodtagerne skal lige holde sig for øje, at det er vedkommende eget ansvar at komme frem, og at man ikke bare kan sige: nåh, det er Obama eller snevejrets skyld! Derimod kan alle vist have fornøjelse af at vise julesind, når nu vejret er på julens side, siger Carlo Søndergaard.