Københavns Kommune indgår flygtningeaftale med ejendomsselskab

Ejendomsselskabet Jeudan har som den første virksomhed indgået en partnerskabsaftale med Københavns Kommune om at deltage i integrationen af flygtninge på det danske arbejdsmarked.

»Vi er en virksomhed med dybe rødder i København. Derfor er det en helt naturlig ting, at vi på den måde også tager et ansvar, når der er brug for en ekstra indsats, som det er tilfældet, når flygtningene skal have en hjælpende hånd i Københavns Kommune,« siger Jeudans adm. direktør Per W. Hallgren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det børsnotered ejendomsselskab Jeudan har som den første private virksomhed indgået en flygtningeaftale med Københavns Kommune.

Københavns Kommune forventer at modtage og skulle integrere de første flygtninge pr. 1. maj 2016, som følge af det aktuelle flygtningepres i Europa, og aftalen betyder,  at Jeudan stiller praktikpladser til rådighed for 5 flygtninge af gangen i op til 26 uger. Det oplyser Jeudan torsdag.

»Vi er en virksomhed med dybe rødder i København. Derfor er det en helt naturlig ting, at vi på den måde også tager et ansvar, når der er brug for en ekstra indsats, som det er tilfældet, når flygtningene skal have en hjælpende hånd i Københavns Kommune,« siger Jeudans adm. direktør Per W. Hallgren.

Praktikken i Jeudan skal give flygtningene kendskab til det danske arbejdsmarked og kulturen på arbejdspladser i Danmark.

»Vi glæder os til at byde flygtningene velkommen i Jeudan, som er en moderne dansk ar-bejdsplads. Vi opretter praktikplader i vores facility service, interne service, køkkener, parkeringshuse og bygningsafdeling, hvor vi har arbejdsopgaver, som kan matche prakti-kanternes kompetencer,« fortæller Per W. Hallgren.

Han håber, at praktikopholdet for nogle af flygtningene efterfølgende kan føre til varige ansættelser hos Jeudan.

Flygtningene skal sammen med praktikken også modtage integrations- og sprogundervisning, som Københavns Kommune tager sig af.