Køb din egen ø

Verdens største ø-mægler, Vladi Private Islands, har i øjeblikket omkring 130 øer til salg rundt om i verden. Den dyreste koster næsten en kvart milliard, mens den billigste ø lige nu kan købes for 650.000 kroner.

Så er der godt nyt til alle dem, der altid har ønsket sig sin egen finske ø. Den billigste ø på markedet lige nu er nemlig ”Sheep Islands” – et område, der faktisk består af to øer – til en udbudspris på 650.000 kroner.

Hvis man er it-milliardær, superrig popstjerne eller skuespiller, skulle man måske vende blikket mod Jomfruøerne, som Danmark i 1917 solgte til USA. Nord for en af øerne, St. Thomas, ligger de to mindre øer Great Hans Lollik og Little Hans Lollik. Spørger man verdens største ø-mægler, Vladi Private Islands, er de to øer det dyreste køb på markedet lige nu.

45 mio. dollar, omkring 240 mio. kr., lyder prisskiltet. Men så lover mægleren også, at man bliver ejer af ”et af de smukkeste steder på jorden.”

Farhard Vladis firma Vladi Private Islands har formidlet øer i 30 år og har base i Tyskland. Virksomheden sælger øer i hele verden, og har etableret en omfattende hjemmeside, hvor man kan bladre rundt i et imponerende katalog af alt fra svenske småøer til enorme ø-paradis. Vladis fortæller, at de fleste handler ligger mellem 1 mio. og 4,5 mio. kr., mens gennemsnitssalgsprisen for en ø er på 1,6 mio. kr.

De sidste 35 år har Farhard Vladi solgt over 2.000 øer. Selvom han lige nu har en ø til salg for 240 mio. kr., oplyser ø-mægleren i en pressemeddelelse, at den dyreste ø han har solgt kostede 64 mio. kr. I den anden ende af skalaen har han solgt flere små øer til under 160.000 kr.

”Du behøver ikke at være millionær for at eje din egen ø. Hvis du har råd til en bil, har du også råd til en ø,” som han formulerer det.

Vladi Private Island oplyser til Business.dk, at ø-priserne de fleste steder i verden er stigende. I nogle regioner går det endda rigtigt stærkt – her fremhæves Bahamas som det område, hvor priserne stiger mest.

Besøg Vladi Private Islands her.