Køb aldrig jakkesæt som impulskøb

De sidste krampetrækninger af sommer-udsalget lever stadig i København. Eksempelvis har Illum og Magasin stadig masser af jakkesæt på udsalg med 50,60 og 70 procents rabat. Men pas på med impulskøbet. Her er de bedste råd om køb af jakkesæt.

Foto: Brian Bergmann. Magasin du Nord
Læs mere
Fold sammen
Det kan være fristende at spare mange penge på et dyrt jakkesæt på udsalgMen tøv lige en kende, for jakkesættets snit, materiale og detaljer er medtil at forme din figur og udstråling, så derfor bør du gå systematisk tilværks og ikke købe impuls blot fordi, det er billigt.

I valget af jakkesæt gælder det om at begrænse sig. Du skal vide, hvad duleder efter.

Start derfor med at definere, hvad sættet skal bruges til og bestem dereftersnit og materiale. Det gode jakkesæt fremhæver dine bedste sider og skjulerde mindre heldige!

Den store hob af habitter kommer som 2-knaps med to slidser bag og et parbukser med eller uden læg foran.

Alternativet er en slids bag og tre knapper, mens en-knaps modeller er meresjældne i de klassiske snit.

Den dobbelt-radede habit er også en klassiker og den har næsten altid toslidser bag for pasformens skyld.

Vil man være lidt mere afslappet og trendy så kan man gå efter en en-knapsmed et par smallere matchende bukser ­ gerne et par jeans.

De klassiske jakkesæt har jakker i længden 77-78 cm, mens de moderne erkortere med en længde på 72-74 cm og samtidig er ærmerne typisk lidt længereend sædvanligt og denne jakketype er mere blød i snittet over skuldrene.Resultatet er en slankere silhuet og et sæt, der sidder tættere end mange ervant til.

Når du så endelig har fundet sættet, så husk ikke at sprætte lommerne op påforsiden af jakken. Lad ganske enkelt være med at bruge lommerne, så holderjakken sig pænere i længere tid. Husk dog at fjerne det lille mærke, dertypisk sidder på højre ærme næsten ned ved håndleddet!

Fortvivl ikke, hvis din habit skal ændres et eller flere steder. I reglen erdet meget få personer, der lige kan springe ned i en stanghabit, der barepasser perfekt.


Fik du læst:

Modeller til halv pris

Modens næste giganter?

Verdens dyreste skjorte – til knap 200.000 kroner


Fik du læst: