Klimakatastrofen Madonna

Pop-dronningen Madonna bliver kaldt hykler efter hendes show ved Live Earth koncerterne. Formålet var at sætte fokus på klimaforandringer, men i stedet kom der fokus på hendes eget forbrug.

Madonna optrådte gratis og havde endda skrevet en ny sang til Live Earth koncerterne, der skal gøre for klimaet, hvad Live Aid har gjort for Afrika. Men det er ikke nok til at få omgivelsernes anerkendelse, når Madonna samtidig er kendt som The Material Girl, og de engelske aviser langer hårdt ud efter sangerinden.

Verdens største engelsksprogede søndagsavis – News of the World – kalder således Madonna for ”en klimaforandrings katastrofe” med henvisning til hendes eget CO2-udslip. Madonna ejer ni huse, en privat jet og en mindre flåde af biler – bl.a. en Mercedes Maybach, to Range Rovere, en Audi A8 og en Mini Cooper S. Ifølge avisen skulle Madonnas personlige CO2-fodaftryk være på over 1.000 ton om året – ti gange så meget som en gennemsnits-englænder.

Og kritikken gik et skridt vidt, da Fox News kunne afsløre, hvor Madonnas velgørenhedsfond The Ray of Light Foundation har investeret penge. Fox News har fået fingrene i fondens seneste selvangivelse fra 2005, og den viser, at fonden har investeret godt 23 mio. kr. i en stribe selskaber, bl.a. aluminiumsselskabet Alcoa, bilgiganten Ford og Weyerhauser, der gør sig i international skovdrift. Alle har været kritiseret af miljøforkæmpere, og Alcoa kom endda ind på en niende plads over alle tiders mest giftige virksomheder i 2002.

Selv har Madonna nægtet at kommentere anklagerne fra Fox, men manden bag Live Earth-koncerterne Kevin Wall forsvarer sit stjernenavn:

”Vi fokuserer ikke på, hvad hende eller de andre kunstnere har gjort i fortiden. Det handler om fremtiden. Uanset hvad der bliver sagt, så ved jeg, at hendes forpligtigelse til denne sag er oprigtig. Hun optræder gratis og har skrevet en ny sang til os, hvad jeg synes, viser det,” siger koncertarrangøren ifølge The Sunday Telegraph.