Klaus Hosbond Skovrup

Økonomi og Finans

Skabte finansiel tillid til NNITs børsnotering

Det var et bombardement af kritiske spørgsmål fra banker og investorer, som Klaus Hosbond Skovrup i over et år stod i forreste række til at besvare, da NNIT i 2014 besluttede at gå på børsen. Som controllingchef stod han for at tegne det økonomiske billede og skabe finansiel tillid til den danske IT-virksomhed.

»En børsnotering handler om at vinde og fastholde bankers og investorers tillid, og det har Klaus i høj grad bidraget til. Han har jongleret tallene utroligt hurtigt – vel at mærke samtidig med den almindelige drift,« siger økonomidirektør i NNIT, Carsten Krogsgaard Thomsen.

Hurtighed kendetegner 35-årige Klaus Hosbond Skovrup, der er værdsat for sin pragmatiske tilgang. Han har ingen lang akademisk uddannelse, men allerede 16 års erfaring inden for finansverdenen.

»Jeg er god til at finde ud af, hvilke nøgletal vi skal præsentere for ledelsen, så vi ikke ender med at bruge evigheder på ligegyldige data,« siger Klaus Hosbond Skovrup, der er opvokset i Sønderjylland og hellere vil tilskrive sin succes nysgerrighed end egentligt talent:

»Jeg vil vitterligt gerne lære og forstå, hvordan eksempelvis vores salgsafdeling fungerer, så jeg også kan tale med og bidrage til at udvikle den.«

Klaus Hosbond Skovrup 35 år, vice president, planning & controlling, NNIT

 

2010: HD(O), HD(R) fra Syddansk Universitet

2001: Regnskabselev, Novo Nordisk

2006: Finance & business analyst, Novo Nordisk, Australien

2007: Senior business analyst, Novo Nordisk

2010: Regnskabschef, NNIT

2015-: Vice president, finance, planning & controlling, NNIT